Historisk arkiv

Sluttforhandlinger med begge interessenter på Fornebu

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 53/99
Dato: 01.10.1999

Sluttforhandlinger med begge interessenter på Fornebu

Regjeringen overleverte fredag Stortinget en proposisjon om utvikling av et IT- og kunnskapssenter på Fornebu. På bakgrunn av de framsatte tilbudene fra Nettverk Fornebu (NF) og IT-Fornebu/Technoport (ITFT), har Regjeringen vedtatt at statens interesser best ivaretas gjennom parallelle sluttforhandlinger med begge interessentene.

Arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy viser til at verdivurderingen fra takstnemnda først forelå i august, og at to av partene så seint som 17. august varslet at de slo seg sammen. Det førte til at rammebetingelsene brått ble endret. Derfor er det behov for ytterligere avklaringer før vi kan foreta et valg mellom de to interessentene, sier Dåvøy.

- De to interessentene har ulike arealforutsetninger, noe som gjør det nødvendig med nærmere avklaringer med begge i sluttforhandlingene. Spesielt knytter dette seg til arealenes betydning for gjennomføringen av visjonen, samt for senterets innhold, funksjoner og økonomi, sier Dåvøy. Hun påpeker at det hittil ikke har vært mulig å få full klarhet i alle økonomiske størrelser i ITFTs tilbud.

Regjeringens forutsetninger for sluttforhandlingene er at staten skal sikres varig kontroll i de policy-skapende organer i tilknytning til IT- og kunnskapssenteret. Videre forutsetter Regjeringen at arealet i det/de felles selskap maksimalt skal omfatte 316 dekar, som er tilstrekkelig for utdanning, forskning, nærings- og inkubatorvirksomhet. Dette er det arealet staten har til disposisjon for et IT- og kunnskapssenter på Fornebu. Statens bidrag til det/de felles selskap skal skje gjennom kontantinnskudd.

Arbeids- og administrasjonsminister Dåvøy påpeker at det også rent forhandlingsmessig er fornuftig å videreføre forhandlingene med begge parter. Slik kan staten ivareta sine interesser best, sier hun.

Dåvøy opplyser at forslag til avtale om opprettelse av et felles selskap mellom staten og private for etableringen av et IT- og kunnskapssenter på Fornebu vil bli lagt fram for Stortinget i en særskilt proposisjon når forhandlingsresultatet foreligger. Statsråden sier hun tar sikte på å få en endelig avklaring i løpet av høstsesjonen.


Kontaktperson:
Underdir. Oskar Petter Jensrud, Statsforvaltningsavd., tlf 2224 4654

Lagt inn 1. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen