Historisk arkiv

Staten frifunnet i Fornebu-saken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. : 37/99
Dato 29. 06. 99

Staten frifunnet i Fornebu-saken

Asker og Bærum namsrett har frifunnet staten på alle punkter i saken som Folkeaksjonen for nærflyplass har reist etter at arbeidet med å bryte opp flyplassasfalten startet på Fornebu tidligere denne måneden:

-- Jeg er godt fornøyd med kjennelsen og håper på at debatten om nærflyplass på Fornebu er lagt død. Nå må ressursene settes inn på å skape det spennende utviklingsområdet som Fornebu representerer, sier statsråd Laila Dåvøy.

Folkeaksjonen for nærflyplass på Fornebu saksøkte staten ved Arbeids- og administrasjonsdepartementet med krav om umiddelbar stans i arbeidene på Fornebu. Asker og Bærum namsrett avsa kjennelse 25. juni, der staten frikjennes på alle punkter. Fornebuaksjonen er videre dømt til å betale statens saksomkostninger på kr 20 000.

-- Nå trenger vi arbeidsro, blant annet for å kunne konsentrere oss om etableringen av et IT- og kunnskapssenter på Fornebu. Forhandlingen med de tre utvalgte selskapene som konkurrerer om å bli statens samarbeidspartner i et IT- og kunnskapssenter på Fornebu er godt i gang, sier Dåvøy som har ansvaret for etterbruken av Fornebu.


Kontaktperson : Oskar Petter Jensrud, telefon : 22 24 46 52 / 90 10 21 41

Lagt inn 29. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen