Historisk arkiv

Statens år 2000 arbeid intensiveres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 50/99
Dato: 15.09.99

Statens år 2000 arbeid intensiveres

- De mest kritiske statlige etater er godt i rute med sin sikring mot dataproblemer ved overgangen til år 2000, men det er knappe tidsfrister i enkelte sektorer og fortsatt gjenstår det mye beredskapsplanlegging, sa Arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy da hun i dag presenterte resultatene fra den siste omfattende kartlegging av statsforvaltningens 2000-arbeid.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet har koordinert arbeidet med år 2000-problemet i statsforvaltningen siden 1996, og nå oppfordrer statsråd Dåvøy til en ekstra innsats de siste månedene før årtusenskiftet:

- Vårt mål er at datafeil i statsforvaltningen ved årsskiftet ikke skal skape store problemer for samfunnet for øvrig, sier Arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy.

- Vi har bedt virksomhetene om å prioritere de viktigste oppgavene innen sine ansvarsområder, og dette ser vi resultatene av. De mest kritiske etatene har blitt fulgt opp spesielt de siste månedene, og flere av disse var i sommer så å si ferdige med år 2000-arbeidet.

Undersøkelsen bygger på statusrapporter fra juni i år og i sin egenrapportering konkluderte departementene at de er godt forberedt for år 2000. Rapporten viser blant annet at:

- Alle etater har igangsatt år 2000-tiltak.

- Anslagsvis 90 prosent av de større etatene har fastsatt dato for når de skal være ferdig. Ca. 20 prosent av etatene oppga i juni at de har problemer med å overholde sine tidsplaner.

- Ca. 50 prosent av alle etatene hadde utført risikoanalyser. Av de store etatene er 90 prosent i ferd med eller ferdig med å utvikle beredskapsplaner.

Undersøkelsen viser at behovet for flere ansatte for å takle år 2000-arbeidet har gått kraftig ned blant etatene. Mindre enn 10 prosent av etatene melder at de fortsatt har udekkede behov. For et år siden var det over 40 prosent som hadde et slikt behov. Tallmaterialet viser også at de eksterne kostnadene som statsforvaltningen beregner for dette arbeidet kan bli lavere enn tidligere antatt. Det totale anslaget er nå på 1,7 milliarder kroner, og det er ca 0,7 milliarder kroner mindre enn ved forrige kartlegging.

Data fra undersøkelsen er lagt ut på linkdoc002005-990199#dochttp://odin.dep.no/aad/publ/aar2000/index.html

Kontakt for nærmere opplysninger: prosjektleder Hans Christian Holte, tlf. 2224 4614

Lagt inn 15. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen