Historisk arkiv

Dåvøy vil desentralisere statlige oppgaver ved hjelp av IT

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 11/2000
Dato: 26. januar 2000

Dåvøy vil desentralisere statlige oppgaver ved hjelp av IT

Regjeringen ønsker å bruke informasjonsteknologien til å skape større spredning av sentrale oppgaver innenfor statsforvaltningen. Det sa arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy da hun onsdag åpnet Arbeidsmarkedsetatens Lønnssentral og Arbeidsmarkedsetatens Drift- og brukerstøttesenter i Steinkjer. Dåvøy sa at etatens valg av Steinkjer var godt i samsvar med Regjeringens ønske om desentralisering og utflytting av oppgaver fra sentralt hold. Hun framhevde Arbeidsmarkedsetaten som et eksempel for andre statsetater i arbeidet med å desentralisere oppgaver.

Dåvøy nevnte Arbeidsmarkedsetatens Servicesenter i Mo i Rana som et annet eksempel på at Arbeidsmarkedsetaten har lagt sentrale oppgaver utenfor direktoratet. Erfaringene fra denne etableringen er overveiende positive, sa Dåvøy.

Mandag åpnet Laila Dåvøy ”norge.no”, en felles inngangsportal for offentlig informasjon på Internett. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og administrasjonsdepartementet og Kommunenes Sentralforbund som er lagt til fylkesmannsembetet i Sogn og Fjordane og gir tre nye arbeidsplasser i Leikanger.


Kontaktperson: Informasjonssjef Leiv Ellingsen

Lagt inn 26. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen