Historisk arkiv

Granskingskommisjon etter togulykken oppnevnt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 2/2000
Dato: 07.01.2000

Granskingskommisjon etter togulykken oppnevnt

Regjeringen har i statsråd i dag satt ned en uavhengig granskningskommisjon etter togulykken på Rørosbanen 4.januar. Kommisjonen ledes av lagdommer Vibeke Groth og skal rapportere til arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy.

Mandatet for undersøkelseskommisjonen er å foreta de undersøkelser den finner nødvendig for å bringe på det rene de faktiske omstendigheter omkring ulykken og årsaken til den. Kommisjonen kan dessuten ta opp andre forhold i tilknytning til ulykken, og skal fremme forslag om tiltak som bør treffes for å hindre nye ulykker av liknende art. Kommisjonen er bedt om å vurdere om den bør knytte til seg sakkyndige, eventuelt fra utlandet, eller på annen måte dra nytte av utenlandsk kompetanse.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet er gitt adgang til å supplere og utdype mandatet. Det er ulykkens store omfang og karakter som gjør at regjeringen har funnet det nødvendig å sette ned en egen undersøkelseskommisjon uavhengig av Jernbaneverket og NSB.

Kommisjonens medlemmer er: Lagdommer Vibeke Groth, Borgarting lagmannsrett Sivilingeniør Øystein Skogstad, SINTEF Sivilingeniør Finn Mørch-Andersen, Direktoratet for brann og eksplosjonsvern Risikoanalytiker Ingemar Pålsson, Det Norske Veritas AS, Gøteborg Avdelingsleder Marika Kolbenstvedt, Trafikkøkonomisk institutt.

Arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy sier at Regjeringen forutsetter at kommisjonen begynner sitt arbeid så snart som praktisk mulig.

Lagt inn 7. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen