Historisk arkiv

Lansering av nettportalen norge.no

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 9/2000
Dato: 24. januar 2000

Lansering av nettportalen norge.no

I dag lanserte statsråd Laila Dåvøy den nye nettportalen norge.no. Portalen er en felles inngangsport til alle offentlige informasjonstjenester på Internett.

- Jeg er ikke i tvil om at flere og bedre offentlige informasjonstjenester på Internett vil bidra til å gjøre forvaltningen både åpnere, enklere og mer brukervennlig. Det er derfor positivt at over 80 prosent av statlige etater har etablert slike, sier statsråd Laila Dåvøy.

Det store antall nettadresser og mengden offentlig informasjon og tjenester som nå finnes på Internett, gjør at det kan være vanskelig å finne fram til den informasjonstjenesten brukeren har behov for. Derfor har Arbeids- og administrasjonsdepartementet og Kommunenes Sentralforbund tatt initiativ til en felles portal til alle offentlige informasjonstjenester på Internett.

- Målet er at brukerne her skal kunne finne all relevant offentlig informasjon om de spørsmål han eller hun har. Her vil alle lover og regler være tilgjengelig samt relevante adresser og informasjonssteder. Jeg tror også at dette nettstedet vil bli et godt verktøy for alle de som arbeider med å veilede og hjelpe brukerne innefor det offentlige. Resultatet blir et løft for en enda bedre service fra det offentlige, også de som ikke har tilgang til Internett, sier statsråd Laila Dåvøy. Blant funksjonene på norge.no er et norgeskart med hvor en kan se eksakt lokalisering av offentlige kontorer og de tjenestene de tilbyr.

- Regjeringens mål er å lokalisere nye statlige tjenester til distriktene og derfor er jeg glad for at vi kunnet legge denne tjenesten til Fylkesmannen i Sogn og Fjordane som vi vet har et godt fagmiljø for slike tjenester, understreker Dåvøy. Statens informasjonstjeneste har et overordnet fagansvar for tjenesten.

Portalen heter norge.no og ligger på nettadressen norge.no. Tjenesten finnes også i en avkortet engelsk og nynorsk utgave. Domenenavnspolitikken har forhindret å etablere norway.no og noreg.no i denne omgang. Det tas sikte på å etablere disse med full funksjonalitet, straks regelverket som er under endring, gir rom for det.


Kontaktperson: Runar Malkenes

Lagt inn 24. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen