Historisk arkiv

Nye tiltak for å styrke eldres muligheter i arbeidslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 14/2000
Dato: 25.02.2000

Nye tiltak for å styrke eldres muligheter i arbeidslivet

Regjeringen har tildelt Senter for seniorplanlegging 1 mill. kroner til arbeid med seniorpolitikk i inneværende år. Midlene skal blant annet nyttes til å utarbeide forslag til en plan over tiltak som kan gjennomføres for å styrke eldres muligheter i arbeidslivet, opplyser statssekretær Jostein Solberg i Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

- Denne tildelingen må sees i sammenheng med de bekymringer vi har for at stadig flere går av med pensjon før oppnådd pensjoneringsalder, sier statssekretær Solberg. Han viser også til at situasjonen for eldre arbeidstakere var drøftet mellom regjeringen og partene i Kontaktutvalgsmøtet 4. februar. Solberg legger til at han har betydelig forventninger til hva som kan komme fram i en slik plan og at regjeringen vil vurdere alle innspill med stor interesse.

Utgangspunktet for tildelingen av midler er en henvendelse fra Senter for seniorplanlegging til 5 departementer og Statsministerens kontor om et samarbeid om en samordnet, kraftfull og vedvarende informasjons- og påvirkningsinnsats når det gjelder kunnskap, holdninger og adferd når det gjelder pensjonering.

Senter for seniorplanlegging er en stiftelse som eies av departementer, partene i arbeidslivet og en rekke frivillige organisasjoner.

Kontaktperson:
Avd.direktør Ola Ribe, Arbeidsavd., tlf 2224 4710