Historisk arkiv

Utleie av boliger til statsansatte i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Statsråd Eldbjørg Løwer

Utleie av boliger til statsansatte i Oslo

Svar på spørsmål til spørretimen, 20. januar -99, spørsmål nr.17 fra representanten Per Roar Bredvold

Stortingets president

"I et av Oslos dyreste boligstrøk tilbys statsansatte leiligheter til langt under markedspris. Vil statsråden se på Statsbygg sine utleiepriser generelt slik at de vil harmonere mer med det som er markedsleien, og på den måten få større inntekter som står mer i forhold til den reelle verdien som leiligheten har?"

President!

Statsbygg eier i dag 540 leiligheter og hybler i Oslo. En del av disse brukes som gjennomgangsboliger/rekrutteringsboliger med en vanlig leietid på maksimalt tre år. Enkelte boligkompleks leies ut som personalboliger for Rikshospitalet og Radiumhospitalet. I tillegg er 30-40 av boligene øremerket politisk ledelse i departementene.

Statsbygg er i ferd med å utarbeide en ny strategi for forvaltningen av sine boliger. Denne vil bli sett i sammenheng med det pågående strategiarbeidet i Statsbygg, som Stortinget er orientert om i AAD’s budsjettproposisjon for 1999.

Leienivået i statens boliger har fra gammelt av vært lavt, men siden 1998 da det ble vedtatt nye regler for fastsettelse/regulering av leien i statlige boliger, har Statsbygg gjennom takstering/verdivurdering søkt å bringe leiene opp på markedsnivå. Fra 01.01.99 ble leiene generelt økt med 10 pst. og fra 01.07.99 vil det bli en ny leieøkning med 6 pst.. Ved fraflytting skal leien vurderes og evt. fastsettes på nytt gjennom takst før leiligheten igjen leies ut. Statsbygg har som målsetting å komme opp til markedsleie, uten å være prisledende.

Statsbygg vil i forbindelse med de seneste oppslag i pressen understreke at det for disse boligene er snakk om en relativt enkel standard og uten tilleggsytelser av noen art.

Lagt inn 8.februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen