Historisk arkiv

Dårlige regneferdigheter i lærerlaget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 97137
Dato: 21.11.97

Valgerd Svarstad Haugland:

- Dårlige regneferdigheter i lærerlaget

- Norsk Lærerlag har i en pressemelding torsdag slått alarm med henvisning til at Regjeringen har kuttet ned på neste års budsjett for barnehageutbygging. Dette er det ikke grunnlag for. Uttalelser om løftebrudd er meningsløs, understreker barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland.

- Regjeringen har ikke foretatt noen kutt som berører barnehageutbyggingen. Jeg synes det er smålig av lærerlaget å klage på et kutt på 1,5 millioner til utviklingsformål, når denne regjeringen samtidig har sikret flertall for rekordbevilgninger til fortsatt utbygging av barnehager. Jeg minner også om at sentrumspartiene i fjor ble nedstemt da vi foreslo en kvart milliard ekstra til barnehageutbygging, påpeker Valgerd Svarstad Haugland.

- Statsbudsjettet rommer en formidabel satsing på utbygging av barnehageplasser med en satsing på over 400 millioner gjennom økning av driftstilskuddet til småbarnsplassene med 15 prosent, sier barne- og familieministeren.

Tilskuddssystemet til barnehagene skal også legges om for å gjøre barnehagene mer brukertilpassede og attraktive. Regjeringen vil videre bruke 10 millioner kroner til en forsøksordning med gratis pedagogisk korttidstilbud til alle femåringene i bydelen Gamle Oslo.

- Det er dette som er virkeligheten, og den ligger langt fra lærerlagets framstilling, sier Valgerd Svarstad Haugland.

Lagt inn 24. november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen