Historisk arkiv

Styrking av familien, satsing på barn og ungdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 97129
07.11.97

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland:

- Styrking av familien, satsing på barn og ungdom

- Regjeringen vil styrke arbeidet for familier, barn og unge. Derfor vil vi bevilge 35 millioner kroner i tillegg til det framlagte budsjettforslaget til målrettet satsing på disse områdene. Flere av påplussingene er reaksjoner på kutt som den forrige regjeringen foretok i sitt budsjettforslag, blant annet i bevilgningene til samlivstiltak, familievern og Rostad ungdomsheim, fastslår barne og familieminister Valgerd Svarstad Haugland.

Endringsforslagene innebærer blant annet fornyet satsing på foreldreveiledning og samlivstiltak, mer til familievernet, økte satser for adopsjonsstøtte, mer penger til tiltak i barne- og ungdomsvernet, til forskning, utvikling, opplysningsarbeid, og dessuten til internasjonalt ungdomsarbeid.

I tillegg vil Regjeringen innføre ordningen med kontantstøtte fra 1. august 1998.

Foreldreveiledning og samlivstiltak

- Regjeringen vil videreføre ordningen med tilskudd til samlivstiltak, og vi vil derfor gjeninnføre tilskuddet med en bevilgning på 6 millioner kroner. Målsettingen er å støtte opp om familielivet ved å styrke ekteskap og parforhold, i første rekke familier med barn, understreker barne- og familieministeren.

Familievern og konfliktløsing ved samlivsbrudd

Regjeringen ønsker å styrke denne posten med 1,5 millioner kroner for å opprettholde minst dagens nivå. Det innføres ny forvaltningsordning for familievernet fra 1.1.1998, og det vil kreve økt innsats både i forhold til informasjons- og utviklingstiltak.

Tiltak i barne- og ungdomsvernet

For å opprettholde aktiviteten i barneverntjenesten i kommuner og fylkeskommuner foreslår Regjeringen å øke tilskuddene til særskilte tiltak med 5 millioner kroner, og til forskning, utvikling og opplysningsarbeid med 2 millioner.

8 millioner ekstra til Rostad

Regjeringen vil opprettholde tilskuddet til Rostad ungdomsheim og Rostad ettervernsheim i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag på det samme nivået som i inneværende år, og foreslår å øke bevilgningen med 8 millioner kroner.

Lagt inn 7 november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen