Historisk arkiv

- Felles front mot prostitusjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Nr.: 98058
Dato: 20.06.98

Prostitusjon i Finnmark drøftes på konferanse:

- Felles front mot prostitusjon

- Et samlet lokalmiljø kan bidra til å stoppe prostitusjonen i Finnmark, sa politisk rådgiver Elisabeth Angell i Barne- og familiedepartementet på konferansen «Prostitusjon og lokalsamfunn» i Tana lørdag. Angell oppfordret særlig flere menn til å markere motstand mot medbrødre som kjøper sex av russiske jenter.

I sin innledning understreket Elisabeth Angell at det nytter å engasjere seg i kampen mot prostitusjon. Hun viste til at en samlet innsats fra både lokalbefolkning og politi enkelte steder i Finnmark har hindret prostitusjonsmiljøet i å få fotfeste.

- Etter straffelovens paragraf 206 er det straffbart å fremme eller utnytte andres prostitusjon, minnet hun om. Det innebærer at blant andre eiere av campingplasser og utesteder i Finnmark som har økonomisk utbytte av prostitusjon, kan stilles til ansvar.

I Sverige er det nylig vedtatt å kriminalisere kjøp av seksuelle tjenester. Hensikten er å rette fokus mot menns handlinger og gi et klart signal om hvilke grenser samfunnet ønsker å sette. Elisabeth Angell opplyste at den norske Regjeringen på sin side vurderer å kriminalisere kjøp av seksuelle tjenester, slik også Sametinget og kommunestyret i Tana går inn for.

Konferansen arrangeres av «Nettverk i nord mot prostitusjon og vold» og avsluttes mandag.

Kontaktperson: Informasjonssekretariatet, 22 24 24 07


Priv. til red.:

For ytterligere kommentarer kan Elisabeth Angell kontaktes på tlf. 91 75 26 12.

Lagt inn 22. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen