Historisk arkiv

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland: - Femåringer bør ikke gå på skole

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 98050
29.05.98

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland: - Femåringer bør ikke gå på skole

- Femåringer bør ikke gå på skole. De blir bedre ivaretatt i barnehagen, mener barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland. Hun kritiserer Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, som går inn for at femåringer kan begynne i første klasse.

Flertallet i Odelstinget gikk torsdag inn for at femåringer kan begynne på skolen. Barnet må ha fylt fem år innen 1. april, og må gjennom en sakkyndig vurdering etter foreldrenes ønske og samtykke.

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland mener at femåringene er for små, og hun slutter seg til de kritiske merknadene fra de andre regjeringspartiene i utdanningskomiteen på Stortinget.

- Jeg er overrasket over at AP kan foreslå skolestart for femåringer. I debatten om kontantstøtten har partiet snakket varmt om barnehagenes betydning. Det er ingen tvil om at barnehagen er best for femåringene. Her får de mer voksenkontakt, og et pedagogisk tilbud som er bedre tilpasset alderen. AP, Høyre og Fremskrittspartiet må tenke på barnets beste, sier Svarstad Haugland.

Barne- og familieministeren peker på at skolen og skolefritidsordningen neppe har ressurser til å ta imot femåringene, og hun frykter at barna kan komme inn i en skolehverdag som ikke er tilpasset dem.

Kontaktperson: Informasjonssekretariatet 22 24 24 07

Lagt inn 29 mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen