Historisk arkiv

Beløp til livsopphold bør følge pris- og lønnsutviklingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 98064
17.07.98

Regjeringen anbefaler:

Beløp til livsopphold bør følge pris- og lønnsutviklingen

Regulering av beløpene for livsopphold i avtaler etter gjeldsordningsloven bør knyttes til den alminnelige pris- og lønnsutviklingen, mener Regjeringen. Satsene for avsetning til livsopphold i gjeldsordninger anbefales dermed indeksregulert med 6,75 prosent pr. 1. mai i år. Dette tilsvarer reguleringen av grunnbeløpet i folketrygden.

- Med dette får de som kommer inn under gjeldsordningsloven en levekårsutvikling i samsvar med utviklingen for folk flest. Det gjør ordningen med robust, slik at de anbefalte beløpsnormene kan fungere på mer permanent basis, påpeker barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland.

Barne- og familiedepartementet er i ferd med en bred gjennomgang med tanke på revidering av gjeldsordningsloven. Under denne gjennomgangen ser BFD bl.a. nærmere på namsmennenes og domstolenes praktisering av loven ulike steder i landet. I denne sammenheng vil departementet også foreta en nærmere vurdering av lovens regler om avsetning til livsopphold.

- Formålet med denne gjennomgangen er først og fremst å bidra til en mer ensartet praktisering av gjeldsordningsloven, også når det gjelder fastsettelse av kostnadene til livsopphold for barn i familier som inngår gjeldsordningsavtaler, understreker barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland.

Kontaktperson: Informasjonssekretariatet, telefon 22 24 24 07

Lagt inn 21. juli 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen