Historisk arkiv

Bevilger 4,1 millioner kroner til styrking av oppvekstmiljøet: Bred satsing for ungdom i ti forsøkskommuner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 098/98
Dato: 27. november 1998

Bevilger 4,1 millioner kroner til styrking av oppvekstmiljøet:

Bred satsing for ungdom i ti forsøkskommuner

Som et ledd i Utviklingsprogrammet for styrking av oppvekstmiljøet bevilger Regjeringen 4,1 millioner kroner til tiltak i ti norske forsøkskommuner. Midlene skal særlig gå til samarbeidstiltak mot vold, mobbing, kriminalitet, rus og rasisme.

Kommunene som er valgt ut til å delta i forsøksarbeidet, er Kristiansand, Tromsø, Drammen, Sandnes, Stord, Lørenskog, Tjeldsund, Eidskog, Tana og Bøler bydel i Oslo.

- Med denne satsingen ønsker vi å styrke samarbeidet mellom kommunen, skolen, foreldrene og de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene, sier barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland. Hun håper satsingen vil stimulere til mer permanente samarbeidsformer som sikrer ungdom reell innflytelse.

Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) får også tildelt midler. Disse skal gå til å styrke de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene i de ti forsøkskommunene.

- Vi ønsker å benytte den kompetansen og de erfaringene de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene sitter inne med i arbeidet for et bedre oppvekstmiljø. På denne måten vil vi understreke hvor vikitg barn og unges egne initiativ er i dette arbeidet, sier Svarstad Haugland

I tre av forsøkskommunene (Bøler, Kristiansand og Lørenskog) vil det bli gjennomført en særlig satsing for å styrke samarbeidet mellom skolen, elevene og foreldrene. Målet her er å redusere vold og mobbing, bedre skolemiljøet og styrke skolens rolle i lokalsamfunnet.

- Gjennom dette forsøksarbeidet håper vi å hente nyttige erfaringer som kan danne grunnlag for en bredere innsats i hele landet, sier Valgerd Svarstad Haugland.

Priv. til red.: Statsråd Svarstad Haugland deltar på fagdagen ved Høgskolen i Agder i dag. Pressen er velkommen til å møte statsråden på Hotel Norge - kl. 18.00.


Kontaktperson: Informasjonssekretariatet, tlf. 22 24 24 07

Lagt inn 27. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen