Historisk arkiv

Bredt nettverk mot seksuell utnytting av barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 98094
18.11.98

Bredt nettverk mot seksuell utnytting av barn

Et tverrfaglig nettverk mot seksuell utnytting av barn ble onsdag etablert av statssekretær Odd Anders With i Barne- og familiedepartementet. - Vi har som mål å se konkrete og positive resultater i kampen mot seksuelle overgrep, sier Odd Anders With.

Nettverk- og ressursgruppen er en direkte oppfølging av konferansen om kommersiell, seksuell utnytting av barn. Konferansen fant sted i Tallinn i september.

Med i gruppen er representanter fra den politiske ledelsen i Justisdepartementet, Sosial- og helsedepartementet, og Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet. Videre deltar Barneombudet og representanter fra Kripos, PRO-sentret, Nasjonalt ressurssenter for seksuelt misbrukte barn, Redd Barna og Stiftelsen Støttesenter mot Incest-Oslo. Statssekretær Odd Anders With i Barne- og familiedepartementet leder gruppen.

- Ved å samle ressursene kan vi stimulere myndighetenes innsats mot seksuelle overgrep mot barn. Vi ønsker å gi hverandre råd og ta initiativ, samtidig som vi i en slik gruppe kan utveksle informasjon og kunnskap, sier statssekretær Odd Anders With.


Informasjonssekretariatet 22 24 24 07

Lagt inn av 19. november 1998 Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen