Historisk arkiv

Landsforeningen for barnevernsbarn får treårig støtte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 98065
Dato: 27. juli 1998

Landsforeningen for barnevernsbarn får treårig støtte

Barne- og familiedepartementet har vedtatt å gi Landsforeningen for barnevernsbarn til sammen 1,4 millioner kroner over en tre-års periode. Midlene skal gå både til drift og organisasjonsutvikling. - Det er positivt at brukerne av barneverntjenester engasjerer seg. Regjeringen er glad for å kunne sikre støtte til dette arbeidet, sier barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland.

Landsforeningen for barnevernsbarn er en interesseorganisasjon for barn og ungdom som er eller har vært under omsorg av barnevernet. Organisasjonens arbeid har bidratt til å sette barnevernsbarnas situasjon på dagsordenen. Den fungerer også som rådgivningsinstans og nettverk for tidligere og nåværende barnevernsbarn.

Nå vil altså Barne- og familiedepartementet bidra til å sikre organisasjonens drift i minst tre år framover. Tilskuddet skal gjøre det mulig for organisasjonen å bygge opp virksomheten både sentralt og lokalt, samtidig som funksjonen som interesseorganisasjon blir ivaretatt. I løpet av prosjektperioden vil departementet vurdere om foreningen skal gis ytterligere støtte.

- Med sin brukererfaring gjør Landsforeningen for barnevernsbarn en verdifull innsats, både for barnevernsbarnas rettigheter og barnevernets arbeid, sier barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland.


Kontaktperson: Informasjonssekretariatet, telefon 22 24 24 07

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen