Historisk arkiv

Spennende nytt kontaktutvalg for likestilling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

98046
19.05.98

Spennende nytt kontaktutvalg for likestilling

Likestillingsminister Valgerd Svarstad Haugland hadde tirsdag sitt første møte med det nye Kontaktutvalget for likestilling. Utvalget skal være et rådgivende organ for statsråden, og et forum for diskusjon om aktuelle likestillings-politiske spørsmål. - Dette vil forhåpentligvis styrke arbeidet med likestilling, sier statsråd Valgerd Svarstad Haugland, som leder utvalget.

Forslaget om opprettelse av et kontaktutvalg mellom likestillingsministeren og organisasjoner på området kom ved etableringen av Kompetansesenter for likestilling.

Utvalget oppnevnes for ett år av gangen, og skal minimum ha to møter i året. De femten oppnevnte medlemmene er uavhengige eksperter og representanter fra kvinne- og mannsorganisasjoner.

Formålet med utvalget er å gi og motta synspunkter på aktuelle likestillingspolitiske spørsmål, være ideskapende og gi myndighetene tilbakemelding på den politikken som føres. Det skal være en kanal for utveksling av informasjon mellom likestillingsstatsråden og organisasjonene.

Medlemmene i utvalget er opptatt av spørsmål som angår egne organisasjoner, men også av bredden i likestillingspolitikken. - At utvalget er opptatt av bredden i likestillingsarbeidet, og ikke bare egne spesialfelt, er viktig for meg, understreker Valgerd Svarstad Haugland.

I tillegg til kontaktutvalget har Valgerd Svarstad Haugland jevnlige møter med Forum for likestilling i arbeidslivet. Forumet består av representanter fra fagbevegelsen, arbeidsgiverorganisasjoner og næringslivet for øvrig.


Priv. til red.: Se linkdoc004005-070237#docvedlagte navneliste over medlemmene i utvalget.

Kontaktperson: Informasjonssekretariatet, telefon 22 24 24 07

Lagt inn 20. mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen