Historisk arkiv

Statsråd Valgerd Svarstad Haugland:- Kontantstøtten gir mer tid og større valgfrihet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 98008
03.02.98

Statsråd Valgerd Svarstad Haugland:

- Kontantstøtten gir mer tid og større valgfrihet

- Kontantstøtten er en viktig familiepolitisk reform. Regjeringen ønsker å gi småbarnsfamiliene mer tid, større valgfrihet og mer likhet i fordelingen av statlige midler mellom de som bruker og de som ikke bruker barnehageplass.
Dette poengterte barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland da hun tirsdag presenterte høringsnotatet om innføring av kontantstøtte.

Barne- og familieministeren går inn for at kontantstøtten utbetales av trygdekontorene, basert på kontrollister over hvilke barn som går i barnehage.

- Parallelt med innføringen av kontantstøtten skal det satses videre på tiltak som fører til full barnehagedekning innen år 2000, fastslår Svarstad Haugland.

- Det skal ikke være andre vilkår for rett til kontantstøtte enn at familien har barn i den aldersgruppen ordningen omfatter, og at den ikke benytter barnehagetilbud med statlig driftstilskudd, understreker barne- og familieministeren.

Kontantstøtten skal bli lik det statlige driftstilskuddet til barnehageplass, og vil i 1998 utgjøre kr. 3 000 pr. måned. Kontantstøtten skal ikke anses som skattbar inntekt.

Ordningen vil bli løpende evaluert fra den er innført. Evalueringen skal danne grunnlag for å vurdere eventuelle justeringer i kontantstøtten, og bl.a. se på om barn faktisk har fått mer tid sammen med foreldrene. Det tas sikte på å presentere foreløpige resultater av evalueringen i løpet av første halvår 1999.

Priv. til red:

Jfr. vedlagt «Faktaark»

Det fullstendige høringsnotatet er tilgjengelig på Internett fra kl.15.30 tirsdag 3/2:

linkdoc#dochttp://odin.dep.no/bfd/publ/publ.html


Kontakt: Informasjonssekretariatet, telefon 22 24 24 07

Lagt inn 3 februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen