Historisk arkiv

- Søk midler til ungdomssatsing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 99038
Dato: 22.04.99

Barne- og familiedepartementet oppfordrer 62 distriktskommuner:

- Søk midler til ungdomssatsing

Barne- og familiedepartementet skal i år fordele 2,8 millioner kroner til ungdomssatsing i distriktene. 62 kommuner kan søke om midlene, som skal gjøre det mer attraktivt for ungdom å bli værende i hjemkommunen.

“Ungdomssatsing i distriktene” er en ny post på Barne- og familiedepartementets budsjett. Denne satsingen skal, sammen med tiltak fra andre departementer, bidra til å styrke bosettingen i distriktene og ungdommenes tilhørighet i hjemkommunene.

I år skal altså Barne- og familiedepartementet fordele 2,8 millioner kroner til denne satsingen. Pengene går hovedsakelig til fritidsaktiviteter. Det er de 62 distriktskommunene i landet med størst nedgang i folketallet, som inviteres til å søke (se vedlagte oversikt). Av disse vil rundt 20 kommuner få tildelt penger.

- Det er viktig at ungdommene selv er med og skaper et godt ungdomsmiljø. Kommunene må la ungdommene være med å planlegge og gjennomføre prosjektene, sier barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland. I utvelgelsen vil departementet også legge vekt på mangfold og geografisk spredning.

Vedlegg: linkdoc004005-070301#docOversikt over de 62 kommunene som kan søke Barne- og familiedepartementet om midler til ungdomssatsing i distriktene

Kontaktpers:
Informasjonssekretariatet, telefon 22 24 24 07

Lagt inn 23. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen