Historisk arkiv

Barn i Fokus skal styrke barn og unges rettigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding - Priv til red.:

Nr.: 99096
Dato: 01.11.99

Presseinvitasjon onsdag 3. november:

Barn i Fokus skal styrke barn og unges rettigheter

Barn i Fokus er et nytt, landsomfattende prosjekt for å styrke barn og unges rettigheter og medvirkning i samfunnet. Målgruppen er alle unge - fra barnehage til ungdomsskole – og voksne som arbeider med og har ansvar for barn og unge.

Startskuddet for Barn i Fokus går onsdag 3. november, da barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland deltar når barn, ungdom og frivillige skal pakke 12.000 materiellpakker til grunnskoler, barnehager, asylmottak, fritidstiltak og frivillige organisasjoner over hele landet.

Skuespilleren Ketil Kolstad fra teatret Landstrykeren skal vise glimt fra en forestilling som skal på landsomfattende skoleturné i forbindelse med prosjektet.

Barn i Fokus står også bak en åpen bursdagsfeiring i Spikersuppa lørdag 20. november - 10-årsdagen for FN-konvensjonen om barns rettigheter. Arrangementet inngår i en storstilt internasjonal markering av FNs barnekonvensjon, som er lagt til Oslo.

Det inviteres til en uformell presentasjon av Barn i Fokus med barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland i forbindelse med pakkingen:

Tid: Onsdag 3. november kl. 13.00.Pressen er velkommen fra kl. 12.00.
Sted: Statens Trykksakekspedisjon, S-blokk/Einar Gerhardsens pl. 3, Oslo (vis-à-vis Regjeringens pressesenter, frammøte i vakten)

Prosjektet styres fra Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

Blant deltagerne i styringen av prosjektet er Redd Barna, Landsforeningen Ungdom og Fritid, UNICEF Norge, Norges speiderforbund, Nasjonalt læremiddelsenter, Den Norske Santalmisjonen, Røde Kors, Norske 4H, Noregs Ungdomslag, FN-sambandet og Ungdommens Demokratiforum.

Barn i Fokus er finansiert av BFD og Kulturdepartementet.


Kontakt:
LNU v/prosjektleder Mariann Youmans 22 62 60 60 / 95 94 86 02

Lagt inn 31. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen