Historisk arkiv

IT i internasjonal kamp mot misbruk av barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 99057
Dato: 15.06.1999

IT i internasjonal kamp mot misbruk av barn

Samarbeid på regjeringsnivå rundt Østersjøen:

- Det nye nettverket åpner for nesten ubegrensede muligheter innen informasjon, kommunikasjon og utveksling av kunnskap direkte mellom politiske myndigheter, institusjoner og organisasjoner i hele Østersjø-området, understreket barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland ved presentasjonen av ”The House of Children at risk” i Stockholm tirsdag.

”The House of Children at risk” er et IT-nettverk utviklet i samarbeid mellom Norge og Sverige. Hensikten er å etablere et effektivt verktøy i internasjonal kamp mot misbruk av barn og i hjelpeinnsatsen for utsatte barn. Alle de 11 medlemslandene i Østersjørådet vil delta i det nye nettverket når det er kommet i drift. Nettverket er det første i sitt slag på internasjonalt regjeringsnivå.

Valgerd Svarstad Haugland og Sveriges sosialminister May-Inger Klingvall presenterte nettverket tirsdag, i tilknytning til Europarådets familieministerkonferanse i Stockholm.

Modellen for ”The House of Children at risk” er utviklet som en oppfølging av Østersjørådets ministerkonferanse i Stockholm i mars i år, der den svenske sosialministeren lanserte forslaget om et IT-nettverk for samarbeid på regjeringsnivå innen Østersjøregionen. Målsettingen er å sikre kontinuerlig kontakt og utveksling av kunnskap og erfaringer mellom landene og ulike interesser.

Et vesentlig siktemål er at nettverket skal bidra til å utvikle kompetanse og nye tiltak mot misbruk og utnyttelse av barn og unge.


Priv. til red.:
Vedlagt følger statsråd Valgerd Svarstad Hauglands innlegg ved presentasjonen i Stockholm tirsdag. Kontakt kan oppnås via mobiltelefon 91 69 69 25. Ytterligere beskrivelse av prosjektet kan fås ved å kontakte Informasjonssekretariatet i BFD – tlf. 22 24 24 07 / faks 22 24 24 18.
Kontaktperson:
Torstein Rudi, 91 69 69 25

Lagt inn 15. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen