Historisk arkiv

Norge deltar i EUs forbrukerprogram

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 99114
Dato: 16.12.99

Norge deltar i EUs forbrukerprogram

Norge deltar fra januar i EUs rammeprogram for forbrukerpolitikk. Norske organisasjoner kan dermed søke om økonomisk støtte til prosjekter og tiltak, og flere har allerede søknader inne til behandling. – Gledelig at det er stor interesse, dette vil sikre norsk deltakelse og innflytelse på et område hvor Norge har stort engasjement, sier barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland, ansvarlig minister for forbrukersaker.

Programmet dekker fire hovedområder:

  • forbrukernes helse og sikkerhet
  • beskyttelse av forbrukernes økonomiske interesser
  • forbrukeropplysning og utdannelse
  • forbrukerrepresentasjon og fremming av forbrukerinteresser

- I tillegg til muligheter for organisasjoner til å søke om midler til prosjekter på tvers av landene, så gir deltakelse i programmet grunnlag for bredere deltakelse for myndighetene, ikke minst på viktige områder som matvaresikkerhet, sier Svarstad Haugland.

190 millioner norske kroner skal fordeles til søkerne pr år. De norske organisasjonene har pr i dag søkt om vel fem millioner i prosjektstøtte, mens Barne- og familiedepartementet bidrar med fire millioner kroner til rammeprogrammet i EU. EU-kommisjonen utarbeider kriterier for tildeling av midler og står for utvelgelse av prosjektene. Søknadsbehandlingen for 2000 ventes å være klar i midten av februar.


Kontaktperson:
Informasjonssekretariatet tlf. 22 24 24 07

Lagt inn 16. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen