Historisk arkiv

Ny leder oppnevnt i Forbrukerrådet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 99049
Dato: 28.05.1999

Ny leder oppnevnt i Forbrukerrådet

Bente Haukland Næss (44) er av Kongen i statsråd i dag oppnevnt som ny leder i Forbrukerrådet. 1. juli tar hun over etter Anne Lise Bakken, som har ledet rådet siden 1993.

Bente Haukland Næss er i dag viseadministrerende direktør ved Opplysningskontoret for energi og miljø. Hun er utdannet cand. mag., og har en variert yrkes- og erfaringsbakgrunn fra offentlig og privat virksomhet. Haukland Næss har bl.a. vært lærer, miljørådgiver og salgssjef, drevet eget firma og vært medlem av ulike styrer og råd. Hun har også 16 års lokalpolitisk erfaring fra formannsskap og kommunestyre i Nittedal kommune.

Forbrukerrådet er en frittstående organisasjon som arbeider for økt innflytelse i samfunnet for forbrukerne. Forbrukerrådets lokale fylkeskontorer yter bistand til forbrukerne og tar seg årlig av 130 - 140 000 publikumshenvendelser.

Forbrukerrådets leder oppnevnes av Kongen i statsråd for fire år, med adgang til ny oppnevning for to år. Det øverste organet er landsmøtet, med delegater oppnevnt av bl.a. landsomfattende frivillige organisasjoner og det fylkespolitiske miljøet. Landsmøtet velger åtte rådsmedlemmer, og rådet er det høyeste organet mellom landsmøtene.

Kontaktperson:
Informasjonssekretariatet, telefon 22 24 24 07

Lagt inn 28. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen