Historisk arkiv

Økt satsing på barn og ungdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 088E/1999
Dato: 4. oktober 1999

Økt satsing på barn og ungdom

Regjeringen foreslår å bevilge 116 millioner kroner til barne- og ungdomstiltak i statsbudsjettet for år 2000, en økning på 21 prosent i forhold til årets budsjett. Økningen er knyttet til internasjonalt ungdomssamarbeid, de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene og til å videreføre Utviklingsprogram for styrking av oppvekstmiljøet.

- Regjeringen mener det er viktig at barn og ungdom får anledning til å delta i internasjonalt samarbeid og at de får forståelse av andre lands kulturelle og sosiale tradisjoner, sier barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland.

Fra neste år vil EUs nye ungdomsprogram tre i kraft. Det innebærer en videreføring og kraftig utvidelse av ungdomsutvekslingsprogrammet og tilbudet om deltakelse i volontørtjeneste for ungdom i andre europeiske land. Ungdom i Norge får nå større muligheter til å delta i de europeiske programmene og Norges bidrag til programmet øker med om lag 8 millioner kroner. Norge vil også delta i det nye EU programmet DAPHNE, hvor målsettingen er å støtte arbeid som skal forebygge og bekjempe vold mot barn, ungdom og kvinner. Det bevilges i underkant av to millioner kroner til deltakelse i dette programmet.

Regjeringen foreslår også å øke den statlige driftstøtten til de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene med fem millioner kroner. Gjennom støtteordningen ønsker vi å legge til rette for barn og unges deltakelse i barne- og ungdomsorganisasjonene.

- Organisasjonenes selvstendige rolle i samfunnet skal sikres og styrkes. Samtidig er barne- og ungdomsorgansisasjonene en sentral samarbeidspartner i arbeidet for å bedre barn og ungdoms oppvekstkår og innflytelse i samfunnsutviklingen, sier Svarstad Haugland.

Utviklingsprogram for styrking av oppvekstmiljøet skal videreføres. Regjeringen vil bevilge 4,1 milloner kroner. Målet med programmet er å styrke og videreutvikle lokale oppvekstmiljø gjennom et bredt samarbeid mellom offentlige og frivillige krefter.

- Innsats mot vold, mobbing, rus, kriminalitet og rasisme i barne- og ungdomsmiljø står sentralt i programmet, understreker statsråden.


Kontaktperson: Informasjonssekretariatet, tlf. 22 24 24 07

Lagt inn 4. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen