Historisk arkiv

Regjeringen sender til høring: Unntak i åpningstidsloven foreslås fjernet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 017/99
Dato: 12. februar 1999

Regjeringen sender til høring:

Unntak i åpningstidsloven foreslås fjernet

  • Unntaket for utsalgssteder tilknyttet kommunikasjonsknutepunkt oppheves
  • Unntaket for utsalgssteder på campingplasser oppheves, alternativt reguleres ved nærmere forskrifter
  • Dagens praksis med salgsvirksomhet på flyplasser videreføres

Dette er Regjeringens forslag til endringer i lov om åpningstider. Forslagene skal ut på høring før Regjeringen fatter endelig vedtak om hvilke endringer som skal fremmes for Stortinget.

Regjeringen konstaterer at unntaksbestemmelsen for salgssteder tilknyttet trafikknutepunkt er feiltolket og har ført til søndagshandel i strid med loven og lovgivers intensjoner. Regjeringen ønsker å unngå utilsiktet konkurransevridning, videre utvikling i strid med lovens intensjoner og smitteeffekt som undergraver loven.

Regjeringen ønsker samtidig at den etablerte salgsvirksomheten som foregår på flyplasser ikke skal rammes, og foreslår derfor en egen direkte hjemmel som sikrer en klar legalisering av dagens praksis.

Regjeringen vurderer dessuten å oppheve unntaket for salgssteder på campingplasser. Et alternativ kan være å la unntaket bestå og regulere denne salgsvirksomheten ved nærmere forskrifter.

Forslagene til endringer i åpningstidsloven ble presentert av barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland fredag. Barne- og familiedepartementet utarbeider nå høringsnotat i tråd med dette. Forslagene vil bli sendt på høring i løpet av 2 - 3 uker. Det tas sikte på å fremme en lovproposisjon tidsnok til at Stortinget kan behandle saken i vårsesjonen.


Kontaktperson: Torstein Rudi, telefon 22 24 24 09

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen