Historisk arkiv

Tiltak for Tromsø-ungdom får 740 000 kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.:

99034

Dato:

09.04.99

Tiltak for Tromsø-ungdom får 740 000 kroner

Barne- og familiedepartementet bevilger nå 740 000 kroner til ungdoms-tiltak i Tromsø. Midlene skal gå til å opprette en Ungdomsinformasjon og til å gjennomføre en ungdomsundersøkelse blant elever i videregående skole.

Ungdomsrådet i Tromsø har i lengre tid ønsket å opprette et eget informasjonstilbud for ungdom. Byen har 7000 innbyggere i alderen 14-25 år, og undersøkelser viser at behovet er stort for informasjon og veiledning om blant annet utdanning, bolig, arbeid og fritid. Nå gir Barne- og familiedepartementet 500 000 kroner av storbymidlene til opprettelse av en slik Ungdomsinformasjon.

- Prosjektet er basert på medvirkning fra ungdom, og dessuten på utstrakt tverretatlig samarbeid. Dette er noe departementet ønsker å oppmuntre, sier barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland.

Tromsø kommune ønsker også å forta en helhetlig vurdering av sitt ungdomsarbeid. For å finne fram til virkemidler og tiltak som dekker de unges faktiske behov, har kommunen søkt om støtte til en undersøkelse blant elever i den videregående skolen. Til gjennomføring av en slik undersøkelse bevilger departementet 240 000 kroner.

Støtten til de to ungdomstiltakene gis gjennom tilskuddsordningen ”Ungdomstiltak i større bysamfunn”. I år skal i alt 20,2 millioner kroner fordeles på ungdomstiltak i ni av de største byene i landet. Formålet med ordningen er å bedre oppvekstvilkårene for barn og unge mellom 12 og 25 år.

For ytterligere informasjon om ungdomstiltakene i Tromsø kan redaksjonen kontakte kommunaldirektør for kultur, Irene Valstad Simonsen.

Kontaktperson: Informasjonssekretariatet, tlf. 22 24 24 07

Lagt inn 9. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen