Historisk arkiv

Tilskudd til ungdomssatsing i distriktene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 00004
Dato: 18.01.00

Søknadsfrist 1. mars:

Tilskudd til ungdomssatsing i distriktene

Barne- og familiedepartementet inviterer nå distriktskommuner over hele landet til å søke om midler til ungdomssatsing i distriktene. Hensikten er å stimulere tiltak som kan styrke ungdoms tilhørighet til hjemkommunen. Til sammen skal rundt 2,8 millioner kroner fordeles.

BFD legger vekt på at kommunene legger opp til et aktivt samarbeid med ungdom og tar deres meninger og egne initiativ med i planleggingen. I søknadene må kommunene redegjøre for hvordan ungdom er trukket med i utformingen av søknaden og i gjennomføringen av planlagte aktiviteter.

Tilskuddene skal i all hovedsak benyttes til å stimulere fritidsaktiviteter for ungdom, med vekt på tiltak som kan styrke ungdoms tilhørighet til hjemkommunen og tro på en framtid i lokalsamfunnet, og slik bidra til å styrke bosettingen i distriktene.

Det er de 62 kommunene med størst nedgang i folketallet de senere år som inviteres til å søke. Det gjelder kommuner i alle fylker i Nord- og Midt-Norge. I Sør-Norge gjelder tilbudet kommuner i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Aust-Agder, Telemark, Oppland og Hedmark. Søknadsfristen for årets tildeling er satt til 1. mars, og hensikten er å avgjøre fordelingen av tilskudd før påske.

Da denne tilskuddsordningen ble etablert i 1999 kom det inn søknader fra 48 kommuner, og 42 av disse fikk tilskudd med rundt 60.000 kroner hver.


Kontakt:
Informasjonssekretariatet tlf. 22 24 24 07

Lagt inn 18. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen