Historisk arkiv

Ingen kutt i Forsvarsbudsjettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Dato: 07.11.97
Nr. 052/97

Ingen kutt i Forsvarsbudsjettet

Regjeringen ønsker å fokusere på sikkerhets- og forsvarspolitikken og prioriterer derfor Forsvaret i sitt reviderte statsbudsjett. Det vil ikke bli foretatt endringer i forhold til den forrige regjeringens budsjettforslag.

- Budsjettet gir et greit utgangspunkt for den kommende langtidsmeldingen om Forsvaret, sier forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll. Langtidsmeldingen blir lagt fram i februar 1998 og uttrykke regjeringens prioriteringer i sikkerhets- og forsvarspolitkken for perioden 1999 til 2002.

Regjeringen vil rundt årsskiftet ta stilling til om Norge fortsatt skal delta i FN-styrken i Sør-Libanon utover sommeren 1998, og vil konsultere Stortingets organer i denne forbindelse. Eventuelle budsjetmessige konsekvenser vil bli behandlet i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 1998. Regjeringen er videre innstilt på fortsatt norsk deltakelse i Bosnia sammen med de øvrige nordiske landene hvis det blir aktuelt å forlenge NATOs engasjement og vil komme tilbake til dette og bevilgningsspørsmålet når nærmere avklaring foreligger.

Regjeringen vil også komme tilbake til spørsmålet om fritak for engangsavgift ved kjøp av beltevogner og fritak for båmotoravgift ved kjøp av Sjøforsvarets marinefartøy i tilknytning til 1999-budsjettet siden eventuell avgiftsbelegging ikke ville få noen konsekvens for 1998.

Priv. til red: Forsvarsminister Fjærvoll vil være tilgjengelig for kommentarer fra kl. 11.15 til 12.00. Kontakt fung. pressetalsmann Runar Todok,
tlf. 23 09 23 07, ev. 909 12 510 innen kl. 11.00.

Lagt inn 7. november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen