Historisk arkiv

Strategisk samarbeid om hærens kommando- kontroll og informasjonssystemer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 055/97
18.11.97

Strategisk samarbeid om hærens kommando- kontroll og informasjonssystemer

Forsvarsdepartementet har godkjent en avtale mellom Hærens forsyningskommando (HFK) og fem norske forsvarsleverandører om et strategisk samarbeid i forbindelse med Hærens fremtidige anskaffelser av kommando kontroll og informasjonssystemer (K2IS). Selskapene er: Kongsberg Ericsson Communications AS, Siemens AS, Alcatel Telecom Norway AS, Kongsberg Defence & Aerospace AS og Ericsson Radar AS.

Avtalen har til hensikt å sikre at den kompetanse som er etablert gjennom utvikling og produksjon av blant annet “Taktisk kommunikasjonssystem” og “Multirolle Radio” blir videreutviklet. Hæren står i de kommende år foran store anskaffelser av nye systemer på dette området. Det er derfor viktig at nødvendig kompetanse for å integrere disse systemene i eksisterende “arkitektur” av systemer er tilgjengelig og utnyttes på en effektiv og rasjonell måte.

Som en konsekvens av avtalen vil de fem bedriftene etablere et nytt selskap “K2IS-Hus AS”. Selskapet vil være HFKs kontraktspartner og “systemintegrator” for framtidige K2IS anskaffelser til Hæren. Avtalen inngår i Forsvarsdepartementets næringspolitiske strategi. Strategien har blant annet som målsetting å legge forholdene til rette for at norsk forsvarsindustri skal kunne gjennomføre de strukturelle endringer som ansees nødvendig for at industrien også i fremtiden skal være konkurransedyktig ved anskaffelser til Forsvaret.

Lagt inn 19 november 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen