Historisk arkiv

Bedrede forhold på Bardufoss lufthavn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 077/98
Dato 22.11.98

Bedrede forhold på Bardufoss lufthavn

Forsvarsdepartementet og Samferdselsdepartementet går inn for felles utnyttelse av Forsvarets- og Luftfartsverkets terminalbygg på Bardufoss. Et mål for prosjektet har vært å bedre trafikkavviklingen, og oppnå mer hensiktsmessig ressursutnyttelse ved lufthavnen.

Forslaget går i hovedsak ut på at Luftfartsverket (LV) bygger seg helt inntil Forsvarets bygning, med et separat bygg. Utvendig og innvendig vil bygningen framstå som en enhet.

Forsvarets stiller i praksis hele sin bygning til disposisjon for felles sivil/militær trafikk. LVs del vil dekke nødvendig ankomstareal med tilhørende godshåndtering for vanlig passasjertrafikk, kontorer for flyselskapene, restaurantdel og venteareal. Forsvarets del av terminalbygget vil huse felles innsjekkingsskranker og bagasjehåndtering for både sivil passasjertrafikk og militær charter/C-130 trafikk. I praksis betyr dette felles inngangsparti, innsjekkingsområde, avgangshall med sikkerhetskontroll, bagasjehåndteringshall for avgang, samt felles sanitærfasiliteter. Forsvarets egne ankomstfasiliteter med eget bagasjebånd vil benyttes ved militær chartertrafikk/C-130 og vil derfor ikke belaste den sivile ankomsten. Løsningen innebærer ingen reduksjoner av de NATO-finansierte arealer. Utover de eksisterende fasiliteter Forsvaret stiller til disposisjon, vil ansvaret for nyinvesteringene falle på Samferdselsdepartementet.

Slik departementene ser det vil forslaget legge til rette for et bedret trafikktilbud for befolkningen i Indre Troms. Løsningen bør også være akseptabel for lokalpolitikerne i de tre kommunene som har spesiell interesse av å bedre forholdene på Bardufoss.

Lagt inn 23. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen