Historisk arkiv

Forsvarsministeren besøker FN-styrkene i Libanon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 051/98
Dato: 17. august 1998

Forsvarsministeren besøker FN-styrkene i Libanon

Forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll har i dag møter med de norske FN-styrkene i Libanon der han har redegjort for regjeringens beslutning om å trekke seg ut av området. Statsråden skal også ha samtaler med lokalbefolkningen i området for å bidra til at overgangen til en ny styrke går så smertefritt som mulig.

“Selv om vi nå har funnet det nødvendig å terminere vårt engasjement i Libanon, betyr ikke dette at ikke vi er opptatt av lokalbefolkningens ve og vel. Tvert i mot gjør vi alt vi kan for å sikre at stabil bosetting i området også i framtiden”, sier statsråd Fjærvoll.

Regjeringens beslutning om å trekke seg ut av området kom etter lengre tids problemer på rekrutteringssiden. “Det har ikke vært regjeringens ønske å trekke seg ut av Libanon”, sier Fjærvoll, “men på bakgrunn av manglende rekruttering til internasjonale fredsoperasjoner den senere tid,er det helt nødvendig å redusere utenlandsengasjementet noe”.

Det er på nåværende tidspunkt ikke avklart hvilken nasjon som vil overta Norges forpliktelser i området, heller ikke når dette eventuelt kan skje.

Under besøket vil forsvarsministeren også ha samtaler med personerllorganisasjonene for å drøfte bonusordninger for personellet.


Priv til red.

Media som ønsker kommentar eller intervju med forsvarsministeren bes ta kontakt med avdelingsdirektør Kirsti Skjerven på tlf: 2309 2310.

Lagt inn 17. august 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen