Historisk arkiv

Forsvarsministeren besøker Nordic Peace-øvelsen på Gotland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 59/98
Dato: 1. oktober 1998

Forsvarsministeren besøker Nordic Peace-øvelsen på Gotland

Forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll besøker søndag 4. oktober den sivil-militære øvelsen Nordic Peace 98 på Gotland i Sverige.

Øvelsen går til lands og til vanns i tidsrommet 28. september - 9. oktober og har et fredsbevarende FN-mandat som utgangspunkt. Norge deltar med et geværkompani fra HM Kongens Garde (120 personer) og et Bell-helikopter fra 720-skvadronen på Rygge. Øvelsen fokuserer på sivilt-militært samarbeid i et kriseområde og holdes i ‘Partnerskap for Fred’-ånd. For første gang deltar Estland, Latvia og Litauen i Nordic Peace, i et felles-baltisk kompani under det nordisk-støttede BALTBAT-konseptet.

Forsvarsministeren vil i løpet av dagen følge et variert program sammen med sine ministerkolleger fra de nordiske land, en observatør fra Island, og forsvarssjefene fra Latvia og Litauen.

Totalt 2 100 personell, hvorav ca 500 sivile (fra hjelpeorganisasjoner) deltar i Nordic Peace 98. Øvelsen anses å være svært relevant for HMK Gardens daglige arbeidsoppgaver.

Troms/Hærens 6 Divisjon var i mai i fjor var vert for den første øvelsen av denne typen, som går på rundgang blant de nordiske landene.

Ytterligere informasjon om HMK Gardens deltakelse (inkl. dagbok) og detaljer om øvelsen finnes på følgende nettsteder: www.mil.no/haren og www.ovning.mil.se

Kontaktpersoner:

Kapt Kenneth Nordahl-Pedersen, info-offiser, Hærstaben mob 92 81 95 10
Rådg Gry Tinde, Presse- og informasjonsseksjonen, FD tlf 23 09 23 15 mob 90 61 63 21

Lagt inn 2. oktober 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen