Historisk arkiv

Forsvarsministeren om dynamitt/ bombesaken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Dato: 17.07.98
Nr. 048/98

Forsvarsministeren om dynamitt/ bombesaken

- Forsvarsdepartementet har helt fra denne saken startet hatt liten grunn til å tro at dette var forsøk på anslag rettet direkte mot Forsvarsdepartementet eller Forsvarets installasjoner, sier forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll.

- Vi har derfor hele tiden betraktet dette som en sivil sak, hvor politiet har hatt ansvaret og føringen. Det har vært viktig å gi politiet arbeidsro uten unødige spekulasjoner rundt saken fra vår side. Der er således naturlig å avvente politiets undersøkelser og vurderinger før en søker å trekke noen konklusjon. Hverken forsvarsministeren eller den øvrige politiske ledelse har følt seg truet når denne saken dukket opp, og heller ikke under sakens forløp. Vi har foreløpig ikke sett det nødvendig å gjøre endringer i departementets sikkerhetsrutiner. Økt aktpågivenhet vil likevel være en naturlig følge i hele samfunnet etter en slik sak, sier forsvarsministeren videre.

Arbeidet i Forsvarsdepartementet har gått sin gang også de siste dagene. Både den eksterne og interne informasjon har gått gjennom allerede etablerte kanaler og ordninger. Enkelte medarbeidere tar fra helgen sin etterlengtede sommerferie mens andre kommer tilbake i arbeid etter at ferieperioden er tilbakelagt.

- Den direkte berørte i saken, Anne Orderud Paust og hennes mann, Per Paust, har naturlig nok hatt noen utfordrende dager. De har i høyeste grad taklet den oppståtte situasjonen på en profesjonell måte. Derfor har de nå behov for en god og avslappende sommerferie, avslutter forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll, som selv tar ferie fra i dag..

Lagt inn 17. juli 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen