Historisk arkiv

Fritak for skatt på utenlandstillegg og kommuneskatt videreføres for tjenestegjørende militært personell i utlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 002/98
30.01.98

Fritak for skatt på utenlandstillegg og kommuneskatt videreføres for tjenestegjørende militært personell i utlandet

Regjeringen har besluttet at nåværende ordning, med fritak for beskatning av utenlandstillegg og fritak for kommuneskatt, videreføres for inntektsårene 1998 og 1999. Eventuelle endringer for senere år vil bli vurdert senere, når rapporten fra den interdepartementale arbeidsgruppen under ledelse av Finansdepartementet foreligger.

For tiden gjennomføres en bredt anlagt rekrutteringskampanje med bl a annonsering i dagspressen, bruk av radio mv. Responsen hittil har vært meget god. Forsvarets overkommando vil 14 februar rapportere effekten av rekrutteringstiltakene og det vil umiddelbart etter den tid bli avklart om målsettingen om å videreføre vårt engasjement også i Libanon oppnås.

Det har vært anført at den usikkerhet som tidligere er skapt om eventuelle endringer i den skattemessige behandlingen av utenlandstillegget for dette personellet kan ha medvirket til rekrutteringssvikten. Regjeringen viser til det pågående utredningsarbeidet, men har bestemt at det ikke vil bli innført endringer i nåværende skattepraksis verken for inntektsårene 1998 eller 1999.

Det vil heller ikke bli foretatt endringer i den nåværende praktisering av Skattelovens § 17 for disse inntektsårene. Nåværende praksis innebærer at personell i fredsoperasjoner i utlandet med sammenhengende ett års tjeneste har blitt betraktet som innenlandsboende i oppholdslandet og fritatt for kommuneskatt til hjemmekommunen.

Det er ikke aktuelt med lønnsmessige tiltak nå. Forsvarsdepartementet vil komme tilbake til lønnsspørsmålet både i det kommende hovedtariffoppgjøret og ved revisjon av den aktuelle særavtalen.

Lagt inn 2 februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen