Historisk arkiv

Investeringar i Forsvaret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 28/98
Dato: 8. mai 1998

Investeringar i Forsvaret

Regjeringa la i statsråd i dag fram linkdoc010005-030007#docSt prp nr 59 (1997-98) Om Forsvarets materiell-, bygg- og anleggsinvesteringer. Proposisjonen omhandlar mellom anna godkjenning/auke i kostnadsramma på nokre av investeringsprosjekta i Forsvaret.

Dette gjeld mellom anna eit nytt isforsterka kystvaktfartøy, som får namnet KV Svalbard, og byggjeprosjekt på den tidlegare NATO-leiren på Kolsås i Bærum kommune. Proposisjonen omtalar òg, som informasjonssaker, status i prosjekta nye fregattar, nye kampfly, og luft-til-luft-missil og destruksjon av ammunisjon i Forsvaret.

Den økonomiske ramma for det nye kystvaktfartøyet, KV Svalbard, er tidlegare sett til 465 millionar kroner. På grunn av spesielle krav til isforsterking og helikopterkapasitet er det avdekt kostnadsauke i prosjektet. Departementet vil til hausten i budsjettproposisjonen kome tilbake med prosjektet og konsekvensane av kostnadsauken.dei øk

Den tidlegare NATO-leiren på Kolsås vert bygd utom for mellom anna å huse Forsvarets tele- og datateneste og Hærens forsyningskommando. Ved detaljprosjektering og innhenting av anbod har det synt seg at kostnadene har vore undervurderte. Ved siste budsjettproposisjon (St prp nr 1 (1997-98)) var den samla kostnaden rekna ut til 389 millionar kroner. No er dei samla kostnadene for godkjende prosjekt rekna ut til 5354,5 millionar kroner.

Proposisjonen legg òg fram ein nasjonal strategi for vår forsvarsrelaterte industri der utgangspunktetmålet er eit best mogeleg samarbeid mellom styresmaktene og industrien. Styresmaktene skal ha eit aktivt engasjement i å leggje til rette rammevilkåra og industrien skal gjennom kjennskap til vere godt kjend meddei overordna nasjonale målsettingane gjere seg meir konkurransedyktig.

Lagt inn 11. mai 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen