Historisk arkiv

Forsvaret bidrar i forbindelse med flyktningesituasjonen i Kosovo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 021/1999
Dato: 4 april 1999

Forsvaret bidrar i forbindelse med flyktningesituasjonen i Kosovo

Forsvarsminister Eldbjørg Løwer har godkjent at det fra norsk militær side kan bidras med følgende enheter i forbindelse med flyktningesituasjonen i Kosovo:

  • Ett C-130 transportfly stilles til disposisjon kontinuerlig for flygninger til og fra Makedonia/Albania.Utenriksdepartementet koordinerer behov.
  • En transportkontrollenhet bestående av 6 personer er innkalt til i morgen. Avreise planlegges i løpet av uken. Enheten skal etter planen betjene kontrollpunkt på flyplassen i Tirana.
  • I overkant av 20 norske militære fra den norske militære kontingenten i Makedonia er fra idag i gang med å sette opp en flyktningeleir utenfor Skopje, underlagt NATOs lokale sjef. Den norske militære enheten forbereder oppstart av kjøkkentjenester og medisinske tjenester for snarest mulig mottak i to hoteller i Mavrovo.
  • I forbindelse med at Regjeringen har bestemt at inntil 6000 flyktninger kan tas imot i Norge, vil repetisjons og mobiliseringsleire kunne være mulige mottak over hele landet, med en varierende kapasitet.
Lagt inn 6. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen