Historisk arkiv

Forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll: Ikke grunnlag for fregattkonklusjoner nå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 015/99
Dato: 10. mars 1999

Forsvarsminister Dag Jostein Fjærvoll:

Ikke grunnlag for fregattkonklusjoner nå

Inntil tilbudsevalueringen er gjort i Sjøforsvarets forsyningskommando og er vurdert i Forsvarets overkommando og i Forsvarsdepartementet, finnes det ikke tilstrekkelig grunnlag for å gi tilrådinger om prosjektet fra forsvars-ministerens side til Regjering og Storting.

  • Den store lobby-aktiviteten som har vært bygd opp mot det politiske og faglige miljø over en del måneder og som vil nå sin topp utover våren og sommeren, krever “is i magen” og et ekstra godt beslutningsgrunnlag siden det både er spørsmål om milliard-beløp og et betydelig antall arbeidsplasser uansett hvilken av tilbyderne som blir valgt.
  • Selve prosjektet vil bli presentert for Stortinget i investeringsproposisjonen primo mai og bygge på et operasjonelt behov for minst 5 fregatter.
  • Ut over dette vil totalvurderingen av de tilbud som er innkommet og de til-rådinger som gis være avgjørende. Det vil derfor bli vist stor tilbakeholdenhet fra både den politiske ledelsen i Forsvarsdepartementet og den faggruppen som har ansvaret for nedvelgelsen når det gjelder deltagelse i offentlig debatt om saken mens ned-velgelsen pågår og kontraktsforhandlinger innledes.
Lagt inn 11. mars 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen