Historisk arkiv

Forsvarsminister Eldbjørg Løwer diskuterer forsvarsrelatert samarbeid med Sverige under offisielt besøk 27-28 september

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 063/99
Dato: 24 september 1999

Forsvarsminister Eldbjørg Løwer diskuterer forsvarsrelatert samarbeid med Sverige under offisielt besøk 27-28 september

Forsvarsminister Eldbjørg Løwer skal under besøket til den svenske forsvarsminister Björn von Sydow diskutere bl.a. omstrukturering av de to lands forsvar, europeisk krisehåndtering, the European Defence and Security Identity (ESDI) og minerydding i det baltiske området.

Når det gjelder omstruktureringsprosessen i forsvaret i Norge og Sverige, vil forsvarsministrene legge vekt på utfordringer og likhetstrekk.

Som NATO-land vil det videre være aktuelt for Norge å ta opp temaer som gjelder ESDI-samarbeidet. De to forsvarsministrene kommer også til å diskutere en rekke forslag til utvidelse av det norsk-svenske praktisk-militære samarbeidet, situasjonen på Balkan og samarbeid og utvikling i Russland og i Estland, Latvia og Litauen. Andre temaer på agendaen er NORDCAPS (Nordic Coordinated Arrangement for Military Peace Support) og SHIRBRIG (United Nations Stand-by Readiness Brigade).

Mandag 27 sept fra kl. 1300 – 1530 besøker ministrene Skaraborgs Flygflottilj hvor det blir visning av JAS 39 Gripen, Saab og British Aerospaces 4 generasjons kampfly. Samme dag fra kl. 1900 – 1915 gis en æreshilsen av soldater og korps på Gustav Adolfs Torg.

Felles pressekonferanse på Haga slott, Solna, tirsdag 28 sept fra kl 1530 –1600.


Kontaktperson i Forsvarsdepartementet: Rådg. Gry Tinde, tlf: 23 09 23 15

Lagt inn 27. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen