Historisk arkiv

Fortsatt norsk deltakelse i NATO-operasjoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 024/99
Dato: 19 april 1999

Fortsatt norsk deltakelse i NATO-operasjoner

Regjeringen har besluttet å forlenge deltakelsen i NATOs luftoperasjon over Den føderale jugoslaviske republikken (FRY) med inntil fire måneder. Norge har i dag seks F-16 kampfly og ca 180 personell fra 338-skadronen (med støttepersonell fra andre skvadroner) stasjonert ved Grazzanise-basen i Italia.

Grunnet behovet for å rotere personell i de mest belastede stillinger og for å fylle vakanser vil forlengelsen av vårt engasjement være avhengig av tilstrekkelig rekruttering.

Norge bidrar også med personell til NATOs styrke i Makedonia, som har vært aktive i bistand til det humanitære hjelparbeidet. Forsvaret vil opprettholde sin støtte til det humanitære arbeidet blant annet ved fortsatt bruk av C-130 transportfly.

I henhold til prinsippet om tilleggsfinansiering av utenlandsoperasjonene, som Stortinget har sluttet seg til, legger Forsvarsdepartementet til grunn at disse operasjonene finansieres gjennom en økning av rammen for forsvarsbusjettet for 1999. Regjeringen vil kommende fredag legge fram en stortingsproposisjon som omhandler de økonomiske konsekvensene av dette.

Lagt inn 20. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen