Historisk arkiv

Norsk mineryddingsfartøy til De forente arabiske emirater

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 4/99
Dato: 27. januar 1999

Norsk mineryddingsfartøy til De forente arabiske emirater

Forsvarsdepartementet har etter en invitasjon fra myndighetene i de Forente Arabiske Emirater (FAE) besluttet at et norsk mineryddingsfartøy av Oksøyklassen skal besøke landet. Fartøyet vil seile fra Bergen medio februar og skal være framme innen 8 mars. Besøket faller delvis samtidig med at forsvarsmateriellutstillingen “IDEX 99” avholdes i Abu Dhabi i FAE i perioden 14-18 mars.

Statssekretær Ommund Heggheim i Forsvarsdepartementet vil reise til FAE i forbindelse med fartøysbesøket. Han vil også delta på åpningen av utstillingen.

Bakgrunnen for norsk deltakelse med et mineryddingsfartøy før og under denne utstillingen er at norske myndigheter ønsker å bidra til muligheten for eksport av dette fartøyet, som er utviklet og bygd ved Kværner Mandal. Et slikt myndighetsengasjement for å støtte forsvarsindustrien er i tråd med, og en naturlig oppfølging av, nasjonal strategi for norsk forsvars- og forsvarsrelatert industri, omtalt i St prp nr 59 (1997-98) Om Forsvarets materiell-, bygg og anleggsinvesteringer.

Kværner Mandal har for øvrig levert 9 stk slike fartøyer til Sjøforsvaret.

Lagt inn 27. januar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen