Historisk arkiv

Forsvarsminister Løwer på offisielt besøk til USA 5. - 8. mars

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Eldbjørg Løwer besøker den amerikanske forsvarsministeren William S. Cohen 5.-8. mars. Hun skal blant annet også ha samtaler med NATOs Øverstkommanderende for Atlanterhavsområdet (SACLANT), admiral Harold W. Gehman Jr.

Pressemelding

Nr.: 012/2000
Dato: 02.03.00

Forsvarsminister Løwer på offisielt besøk til USA 5.-8. mars

Forsvarsminister Eldbjørg Løwer besøker den amerikanske forsvarsministeren William S. Cohen 5.-8. mars. Hun skal blant annet også ha samtaler med NATOs Øverstkommanderende for Atlanterhavsområdet (SACLANT), admiral Harold W. Gehman Jr. Saker som vil diskutert er blant annet Det europeiske sikkerhets- og forsvarssamarbeidet (ESDI), Defence Capabilities Initiativ (DCI), forholdet NATO-Russland, Balkan, amerikansk nasjonalt missilforsvar (NMD) og forholdet til ABM-avtalen. Forsvarsminister Løwer ønsker også å diskutere bilateralt forsvarssamarbeid, med fokus på amerikansk deltagelse på øvelser i Norge, miljøsamarbeid og materiellspørsmål.

Statsråden vil under samtalene blant annet legge vekt på å diskutere Norges utfordringer som alliert land utenfor EU, og tiltak i det norske forsvaret i forbindelse med DCI.

Ved siden av møtene med SACLANT den 6. mars og forsvarsminister Cohen den 7. mars, vil forsvarsminister Løwer også ha flere møter i det amerikanske forsvarsdepartementet (Pentagon) den 7. mars. Om kvelden vil forsvarsminister Cohen gi en middag til ære for forsvarsminister Løwer. Videre vil det under besøket avholdes møter i Utenriksdepartementet og i Kongressen den 8. mars.

Det blir i tillegg lagt opp til en orientering ved Joint Forces Command, og besøk om bord i et marinefartøy i Norfolk den 6. mars.




Kontaktpersonar:
Jan A. Olsen, Ambassaderåd i Washington, tlf. (001) 20 27 44 60 60
Kirsti Skjerven, Pressetalskvinne i Forsvarsdepartementet, tlf. 23 09 23 17/90 84 97 52