Historisk arkiv

Kontraktsmarkering for nytt kystvaktfartøy KV Svalbard i Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 01/2000
Dato: 6. januar 2000

Kontraktsmarkering for nytt kystvaktfartøy KV Svalbard i Bergen

Statssekretær Kjell Ingar Alvheim deltar

Fredag 7. januar kl 11.30 blir det avholdt en kontraktmarkering i kommandantboligen Gravdal på Laksevåg i Bergen i forbindelse med at Langsten Slip og Båtbyggeri AS (LSB) i Romsdal er tildelt kontrakten for bygging av det nye kystvaktfartøyet KV Svalbard. Skroget er planlagt bygget hos LSBs datterselskap Tangen verft AS i Kragerø. Kontrakten er på 575 millioner kroner. Fartøyet er forventet ferdig desember 2001.

Til redaksjonen

Sermonien er åpen for media. Det blir orientering om prosjektet, og en modell av KV Svalbard vil være tilgjengelig for nærmere studier. Kystvakten spiller en vesentlig rolle for Norge som sjøfartsnasjon, og arrangementet blir en god anledning til å møte både politikere, embetsverk og Kystvaktens egne ansatte ”på ett brett” og få kommentarer og bakgrunnsinformasjon. Vi vil også minne om at Kystvakten tidvis har med media ut på tokt, og spørsmål om dette kan stilles til Kystvaktens folk på stedet.

Interesserte som ønsker å delta på arrangementet må kontakte Sjøforsvarets Forsyningskommando ved Kristin Arntzen Andersen på mobil 926 02 553 eller telefon 55503076. Arrangementet starter kl 11.30.

En rekke lenker om Kystvakten finner du i tidligere pressemelding 80/99: linkdoc010005-074005#docNy kystvaktlov – Kystvakta med politimyndigheit.

Lagt inn 14. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen