Historisk arkiv

Bomtrålsaken - gjennomgang av saksbehandlingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 22/97
18. juni 1997

Bomtrålsaken - gjennomgang av saksbehandlingen

Fiskeridirektoratet tildelte i august 1988 bomtråltillatelse til to søkere. Allerede samme høst, og på ny våren 1993, ble saken tatt opp i pressen. Det ble påstått at en tredje søker ble urettmessig forbigått ved tildeling av disse tillatelsene. På denne bakgrunn fant man grunn til å foreta en fullstendig gjennomgang av saksbehandlingen forut for tildelingen av konsesjoner for å vurdere om det faktisk var grunnlag for de påstander som ble fremsatt. Dette gjaldt både Fiskeridepartementets beslutning om å åpne opp for tildeling av slike konsesjoner, og Fiskeridirektoratets konkrete vurdering av hvilke søkere som skulle gis konsesjon.

Fiskeridepartementet har gjennomgått saksbehandlingen på grunnlag av de dokumenter som foreligger i departementets arkiv, samt innhentet ytterligere informasjon fra to personer som var involvert i saken.

På denne bakgrunn har Fiskeridepartementet trukket følgende konklusjon i saken:

Ut fra det materiale som er kjent for departementet, ble det foretatt en forsvarlig behandling av bomtrålsaken, både av spørsmålet om hvordan bomtråling skulle introduseres i norsk fiskerinæring og av spørsmålet om hvem som skulle tildeles konsesjon.

Lagt inn av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen