Historisk arkiv

Nordsjøkonferansen et viktig skritt framover

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr.8/97
14. mars 1997

Nordsjøkonferansen et viktig skritt framover

- Nordsjøkonferansen har brakt oss et viktig skritt framover i arbeidet med å rette opp den dramatiske ressurssituasjonen i Nordsjøen, sier miljøvernminister Thorbjørn Berntsen og fiskeriminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen som har vært vertskap for ministerkonferansen om Nordsjøen i Bergen 13. og 14. mars.

Schjøtt-Pedersen og Berntsen legger vekt på at det før og under konferansen har vært en økt oppmerksomhet om problemene i Nordsjøen. Dette har hatt en positiv virkning. På konferansen ble det dessuten enighet om en politisk forpliktende oppfølging.

- Når det gjelder utkast har vi kommet viktige skritt videre i og med at EU nå erkjenner at utkastforbud er et mulig tiltak og det videre blir slått fast at en gjennomgang av utkastproblemene er en hastesak. Ministrene erkjenner også at det trengs bedre statistisk materiale om utkast for å få til en best mulig forvaltning, sier Berntsen og Schjøtt-Pedersen.

Etter forslag fra Norge ble det også enighet om å skjerpe kontrollen med ressursuttaket i Nordsjøen, og samarbeidet på kontrollsiden skal økes.

Lagt inn 17 mars 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen