Historisk arkiv

Omregulering i torskefisker - Fritt fiske for store deler av den konvensjonelle flåten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 13/97
16. april 1997

Omregulering i torskefisker:

Fritt fiske for store deler av den konvensjonelle flåten

Utviklingen i fisket gjør at Fiskeridepartementet har vedtatt endringer i reguleringsopplegget for fisket etter torsk med konvensjonelle redskaper nord for 62 N.

Fiskeridepartementet har bestemt at fartøy under 28 meter i Gruppe I, resten av året kan fiske fritt innenfor den avsatte gruppekvoten for torsk som i 1997 er på 205 500 tonn. Tidligere har disse fartøyene hatt maksimalkvoter innenfor gruppekvoten.

Fartøy i Gruppe II får sin maksimalkvote økt med 50 prosent innenfor rammen av gruppekvoten på 25 000 tonn torsk i 1997.

Den konvensjonell fartøymassen deles i en gruppe som har torsk som hovedfangstgrunnlag (Gruppe I) og en gruppe som tradisjonelt ikke har hatt torsk som viktigste fiske (Gruppe II)

Bakgrunnen for endringene i reguleringsopplegget, er at utviklingen i fisket hittil viser at det står igjen store deler av gruppekvotene.

Fiskeridepartementet vurderer løpende situasjonen for fartøy over 28 meter i Gruppe I som er regulert med fartøykvoter, og vil komme tilbake til en eventuell omfordeling til denne gruppen.

Lagt inn 29 april 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen