Historisk arkiv

Staten gir M/S Oksøy til stiftelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 28/97
Dato: 1. august 1997

Staten gir M/S Oksøy til stiftelse

Fiskeriminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen stod fredag for den offisielle markeringen i forbindelse med at staten vederlagsfritt har gitt forsyningsfartøyet M/S Oksøy til Stiftelsen veteranskipsverftet Bredalsholmen ved Kristiansand.

M/S Oksøy har tjenestegjort som forsyningsskip i fyr- og merketjenesten langs kysten. Fiskeriministeren, som også er ansvarlig for havne- og kystforvaltningen, understreket at Oksøy, bygd i 1962, fortsatt er et førsteklasses, fint og sjødyktig fartøy. Omleggingen av fyrtjenesten fra gass og olje til elektrisk kraft har imidlertid gjort at det ikke lenger er behov for forsyningsskip av Oksøys type.

Fiskeriministeren viste til at M/S Oksøy oppfyller Riksantikvarens kriterier for bevaring av fartøyer, så som alder, det å være typisk for en epoke, form, funksjon og historisk betydning.

- Så vidt jeg vet er dette første gang staten har overdratt et fullt operativt fartøy med stor kulturhistorisk verdi til en kulturinstitusjon der det ikke bare blir tatt hånd om, men der fartøyet aktivt kan utnyttes. Lista over Oksøys framtidige oppgaver er lang, og det er veldig bra at skipet kan gjøre nytte for seg, sa fiskeriminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. En av de første oppgavene for Oksøy er å gjennomføre en etappe av kystkulturstafetten i forbindelse med Kulturminneåret.

Lagt inn 4 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen