Historisk arkiv

Strenge vilkår knyttes til ervervstillatelse for tråler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 5/97
19. februar 1997

Avklaring for Berlevåg:

Strenge vilkår knyttes til ervervstillatelse for tråler

Myregruppen har for kort tid siden overtatt fiskeindustribedriftene i Berlevåg. Når eierforholdet nå er avklart har Fiskeridepartementet bestemt at det nye firmaet, Berlevåg Fiskeindustri AS, får ervervstillatelse for tråleren «Berlevågfisk I». Fiskeridepartementet legger avgjørende vekt på at selskapet vil gjenoppbygge og videreutvikle industrivirksomheten ved anleggene i Berlevåg.

Det knyttes strenge vilkår til ervervstillatelsen. «Berlevågfisk I» skal levere 100 prosent av fangsten til fiskeindustrianlegg i Berlevåg, eller til anlegg i Øst-Finnmark dersom anleggene i Berlevåg ikke har tilstrekkelig mottakskapasitet. Fangsten omfatter alle fiskeslag trålkonsesjonen inkluderer. Det gis videre tillatelse til at andre trålfartøyer som eies av samme eier, leverer deler av den fangsten som «Berlevågfisk I» er pålagt å levere.

Eieren pålegges årlig å rapportere til Fiskerisjefen i Finnmark hvordan vilkårene er gjennomført, samt hvilke planer selskapet har når det gjelder leveringsopplegg for kommende år.

Lagt inn 19 februar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen