Historisk arkiv

Deltakerregulering for fartøy over 28 meter som fisker med konvensjonelle redskaper i 1999

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 86/98
Dato: 18. desember 1998

Deltakerregulering for fartøy over 28 meter som fisker med konvensjonelle redskaper i 1999

Regjeringen har fastsatt forskrift om adgangen til å delta i fisket i 1999 for fartøyer over 28 meter som fisker med konvensjonelle redskaper. Forskriften gjelder alt fiske etter torsk, hyse, sei, brosme, lange, blåkveite, uer og steinbit. Forskriften omfatter alle områder underlagt norsk fiskerijurisdiksjon samt fiske i andre lands soner på grunnlag av kvoteavtaler inngått av norske myndigheter.

Ordningen forutsettes å gi et stabilt og fleksibelt driftsgrunnlag for flåtegruppen, og vil forhindre at det i denne gruppen kommer inn flere fartøyer i det konvensjonelle fisket etter de nevnte fiskeslag. Når det gjelder deltakelse i fisket etter sei med garn nord for 62. graden, ble det innført en begrensning for denne gruppen i 1998. Det er behov for at ordningen videreføres i 1999, og at gruppen således ikke utvides.

For å kunne delta i fisket etter torsk, hyse, sei, brosme, lange, blåkveite, uer og steinbit i 1999 med fartøy over 28 meter som fisker med konvensjonelle redskaper må fartøyet ha deltatt i dette fisket i minst ett av årene 1996, 1997 eller 1998. For å kunne delta i fisket etter sei med garn i 1999, må fartøyet ha hatt adgang til å delta i fisket etter sei med garn i 1998.

Ved salg av denne type fartøyer stilles det krav om at både kjøper og selger må være ført i fiskermanntallet i samme fylke i minst 12 måneder før kjøp av fartøy. Fiskeridirektoratet kan gi dispensasjon fra bestemmelsen ut fra distriktsmessige hensyn. Dispensasjon kan gis når fartøyet kjøpes fra et annet fylke til Nord-Troms og Finnmark, og ved salg mellom nabofylker når det er naturlig å se kjøpers og selgers distrikt som ett område i kvotesammenheng. I tillegg sees Skagerrakkysten som ett område i denne sammenheng. Dette begrunnet ut fra særlige forhold i distriktet fra svenskegrensen til og med Vest-Agder fylke.


Kontaktperson: Avdelingsdirektør Halvard P. Johansen 22 24 64 51

Lagt inn 18. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen