Historisk arkiv

Fiskeriminister oppnevner utvalg som skal vurdere havnesamarbeid i Oslofjordregionen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

NR. 6/98
13. februar 1998

Fiskeriministeren oppnevner utvalg som skal vurdere havnesamarbeid i Oslofjordregionen

Regjeringen har besluttet å oppnevne et utvalg som skal vurdere havnesamarbeid og havnestruktur i Oslofjordregionen, fra svenskegrensen til og med Grenland. Fiskeriminister Peter Angelsen legger vekt på at Regjeringens politikk skal bidra til at havnene kan drives og utvikles på en effektiv måte både enkeltvis og som system. Viktige forutsetninger for en effektiv drift er knyttet til arealkrav, lokalisering som kan tilfredsstille næringslivets behov, og god tilknytning til landverts transportinfrastruktur.

Havnene ligger ofte sentralt i byområder hvor de legger beslag på betydelige arealer som kan ha stor alternativ verdi, og det oppstår konflikter knyttet til bymiljø og byutvikling. Dermed reises spørsmål om alternative lokaliseringer av havnefunksjonene. Spesielt gjelder dette for Oslo og Oslofjordregionen.

Utvalget skal bl.a.kartlegge dagens situasjon i Oslofjordregionen med hensyn til havnenes lokalisering, arealbruk og overordnede samfunnsinteresser. Utvalget skal vurdere de transportmessige og næringsøkonomiske konsekvenser av ulike tiltak i havnene og endret havnestruktur, bla. som følge av krav til byutvikling og miljø. Utvalget skal også vurdere de sikkerhets- og beredskapsmessige hensyn. Utvalgets mandat vil også være å vurdere behov og muligheter for et utvidet havnesamarbeid i regionen. Utvalget skal både komme med forslag til kortsiktige tiltak og skisse til fremtidig havnestruktur.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kirsten Ullbæk Selvig 22 24 64 37

Lagt inn 13 februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen