Historisk arkiv

Fiskeripolitiske retningslinjer for SND

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr. 7/98
Dato: 10. mars 1998

Fiskeripolitiske retningslinjer for SND

Fiskeridepartementet har fastsatt nye overordnede fiskeripolitiske retningslinjer om virkemiddelbruken overfor fiskeri- og havbruksnæringen i Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND), fylkeskommunene og kommunene. Dette erstatter retningslinjer fastsatt 14. februar 1997 og tillegg fastsatt 27. juni 1997.

I retningslinjene gis det fiskeripolitiske styringssignaler om hvordan SND, fylkene og kommunene skal prioritere virkemiddelbruken rettet mot fiskerinæringen.

Retningslinjene er delt opp i generelle føringer som gjelder hele næringen og særskilte prioriteringer innenfor hver sektor.

Når det gjelder de generelle prioriteringene, legges det vekt på at det tas regionale hensyn i virkemiddelbruken, samarbeid mellom de ulike leddene i hele næringen og utviklingsorienterte tiltak.

Innenfor fiskeflåten er hovedutfordringen å øke fornyingstakten i flåten. Kyst- og bankfiskeflåten i størrelsen 15-34 m, der gjennomsnittsalderen er spesielt høy, skal prioriteres i låne- og tilskuddssammenheng. Når det gjelder industri- og eksportleddet, skal virkemiddelbruken rettes mot omstilling og markedstilpasning. Hovedutfordringen innen havbrukssektoren er å bidra til utvikling av en differensiert oppdrettsnæring i Norge med vekt på nye arter.

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40

Lagt inn 10. mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen